Ingredienser

* 2 banansjalottløk, eller 6 av vanlig størrelse, skrelt og skåret i svært tynne skiver en god eddik (champagne, hvitvins- eller sherryeddik)
* 4 store never med frisk estragon uten stilker
* 1 liten klase steinfrie røde eller blå druer, delt i to
* 1 liten klase steinfrie grønne druer, delt i to
* 6 ss extra vergine olivienolje havsalt og nymalt pepper
* 200g god hvit geitost (chévre) eller hard saltet ricotta.

Tilberedning

1. Det første du må gjøre er å legge tynne skiver med sjallotløk i en skål og helle eddik over, slik at all løken blir dekket av eddik. Hvis sjalottskivene er tynne og fine, tar det bare 10-15 minutter før eddiken har gjort sin virkning. Løken er da like sprø som marinert løk.
2. Oppbevar alle ingrediensene i kjøleskapet til gjestene sitter rundt bordet.
3. Sprett en flaske tørr hvitvin til dem, og så setter du i gang. Sleng estragonbladene i en bolle, og ha i druer, løkskivene pluss bare 5 ss av eddiken de er marinert i, og olivenolje. Vend på alt sammen, og smak til med salt og pepper hvis det er nødvendig. Vær forsiktig med saltet, for osten er ganske salt.

Bruk klype og fordel salaten på fire tallerkener. Riv eller smuldre geitosen over salaten, og drypp over det som måtte være igjen av dressing.