Ingredienser

600 g renskåret ørretfilet
hvetemel
smør
olje
salt
pepper
1 bunt persille (helst flat)
50 g revet jarlsberg
8 nypoteter , kokte
1/2 persillerot i terninger
sommergrønnsaker i skiver/biter
50 g usaltet smør
en god skvett tørr hvitvin

Tilberedning

Kokte, halve nypoteter oljes, saltes og pepres Grilles til gylne og gjennomvarme.

Skjær fisken i pene biter. Vend dem i mel med salt/pepper. Og stek dem i olje/smør i panne, til gylne på begge sider. Dryss over ost og hakket persille. Pensle en stekeovnsplate og legg fisken med ost på. Sett platen i varm ovn med sterk over varme noen minutter til gjennomvarm med smeltet ost. Skjær grønnsaker i biter og persillerot i terninger. Kokes i lettsaltet vann (hver for seg).

Smelt usaltet smør i en kjele, smak til. Tilsett en god hvitvinsskvett og hakket persille. La det koke godt inn.

Fordel fisken på varme tallerkener. Så de halve potetene. Ha avrente rotterninger og grønnsaker rundt. Slå over vinsmøret og pynt med friske urter.