Ingredienser

500-600 gr. benfritt oksekjøtt

1ss. smør eller margarin

1 boks kantareller, blandingssopp eller sjampinjonger (200 gr.)

½ ts. salt

1 krm. pepper

1 ½ ts. viltkrydder

2 ss. tomatketchup

½ dl. rødvin

2 dl. vann

1 ½ dl. kremfløte eller husholdningsfløte

1-2 ts. kinesisk soya

1 ss. hvetemel

1 ss. smør eller margarin

Litt persille til pynt.

Tilberedning

Skjær kjøttet i strimler. Smelt smøret i en stor stekepanne og brun kjøtt og sopp til det har fått farge. Kryddre med salt, pepper og viltkrydder.

Tilsett tomatketchup, vin og 1 dl. vann og la kjøttet surre under lokk på svak varme i ca. 30-45 minutter eller til det er mørt.

Bland i resten av vannet, fløten, soyaen og melet blandet med smøret (margarinen). La alt surre i ytterlige noen minutter.

Smak til og kryddre evt, mer.

Strø over litt persille og server retten.