500-600 gr. benfritt oksekjøtt
1ss. smør eller margarin
1 boks kantareller, blandingssopp eller sjampinjonger (200 gr.)
½ ts. salt
1 krm. pepper
1 ½ ts. viltkrydder
2 ss. tomatketchup
½ dl. rødvin
2 dl. vann
1 ½ dl. kremfløte eller husholdningsfløte
1-2 ts. kinesisk soya
1 ss. hvetemel
1 ss. smør eller margarin
Litt persille til pynt.
Skjær kjøttet i strimler. Smelt smøret i en stor stekepanne og brun kjøtt og sopp til det har fått farge. Kryddre med salt, pepper og viltkrydder.
Tilsett tomatketchup, vin og 1 dl. vann og la kjøttet surre under lokk på svak varme i ca. 30-45 minutter eller til det er mørt.
Bland i resten av vannet, fløten, soyaen og melet blandet med smøret (margarinen). La alt surre i ytterlige noen minutter.
Smak til og kryddre evt, mer.
Strø over litt persille og server retten.