Ingredienser

4 store poteter

1-2 ss smeltet smør eller margarin

1 ts salt

2-3 ss klippet kryddergrønt, f.eks persille, gressløk eller timian

eller

2-3 ts tørket urtekrydder, f.eks estragon eller basilikum

½ dl revet ost, f.eks cheddar

2 ss parmesanost

Tilberedning

Skrell potetene.

Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt igjennom (legg poteten oppi en tresleiv når du skjærer den, da skjærer du ikke poteten helt igjennom). Potetene skal henge sammen i bunnen.

Legg potetene i en smurt, ildfast form. Pensle med matfett. Kryddre med salt og ønsket krydder.

Stek ved 225 grader i ca. 45 minutter. Pensle av og til med smør (magarin) under stekingen. Bland de to ostesortene. Strø osten over potetene. Stek potetene ytterligere i 10-15 minutter, eller til de er gyllenbrune og osten har smeltet.

Serveringstips:

Server hasselbackpoteter til stekt kjøtt, fugl- eller fiskeretter eller bare med en frisk salat.