Jødekaker

Ingredienser

400 gr. sukker

200 gr. margarin

1 kg. hvetemel

2 ts. hornsalt (hjortetakk)

½ liter råmelk el.vanlig H-melk

Tilberedning

Smøret smeltes og helles over sukkeret. Alt det andre blandes i.

La deigen stå tildekket i 1-2 timer.

Bakes til leiv ca. ½ cm. tykk. Dypp et glass i hvetemel og stikk ut runde kaker.

Pensle kakene med råmelk, og strø litt perlesukker i midten av kakene.

Steketid:175 grader, midterste rille, ca. 15 minutter.

Puttes i plastposer og fryses mens de enda er lunkne

5 kommentarer om “Jødekaker”

  1. Et av mine barndomsminner når vi besøkte mormor. Skal lage selv, og ha på lur, til barnebarn som kommer på besøk.

  2. Den som vil klage på hornsalt, her er tlf nummeret: 800 80 970, Møller i Norge

  3. Stemmer denne oppskriften? Stinker jo hornsalt i hele huset og kakene måtte kastes.

Legg igjen en kommentar