Ingredienser
Bunn: 5 egg 150 gr sukker 40 gr kakao 40 gr hvetemel 15 gr smelta smør eller margarin Vaniljemousse med cognac: 7 ½ dl kremfløte 3 hele egg 2 eggeplommer 100 gr sukker 2-3 vaniljestenger 8 gelantinplater cognac Jordbær som er skåret i tynne fine skiver.
Tilberedning
Bunn: Pisk eggedosis og vend inn hvetemel og kakao. Tilsett smeltet smør. Stekes i smurt og bakepapirkledd langpanne, 200 grader, midt i ovnen i ca 7-8 minutter.

Mer om emnet: Jordbærcharlotte på sjokoladebunn

Jordbærcharlotte er en fantastisk dessert, spesielt for de som elsker både jordbær og sjokolade. I sin kjerne er denne desserten en kombinasjon av deilige, friske jordbær og en rik sjokoladebunnen. Men det er også mye mer til denne oppskriften enn det.

Mange velger å lage sjokoladebunnen fra bunnen av. Dette gir en særegen, hjemmelaget følelse. Ingrediensene til bunnen inkluderer typisk sjokolade, sukker, smør og noen ganger litt kaffe for en ekstra dybde av smak. Selv om det er ganske rett frem å lage, trenger den tid til å kjøle seg ned før den kan brukes som base for jordbærcharlotte.

Nå, hva med jordbærene? Vel, det som virkelig gjør en jordbærcharlotte så spesiell, er at jordbærene er hovedelementet i desserter. Jordbærene kan brukes friske, men mange liker å lage en jordbærpuré for en ekstra intens jordbærsmak.

Neste element er charlotten. Tradisjonelt er denne laget med gelatin, sukker, egg og noen ganger litt krem for å gi den en rik, myk tekstur. Det er også mulig å bruke vegetariske alternativ til gelatin, noe som gjør oppskriften tilgjengelig for de med forskjellige kosthold preferanser.

Til slutt, å sette sammen jordbærcharlotten på sjokoladebunnen er en delikat prosess. Sjokoladebunnen skal være fast nok til å støtte jordbærlaget, men også myk nok til å gi en behagelig tekstur når du spiser den. Når alt er satt sammen, settes desserten i kjøleskapet til den er fast og klar til å serveres.

Jordbærcharlotte på sjokoladebunnen er ikke bare en smakfull dessert, men også en visuell fest for øyet. Med sine levende farger og tiltalende teksturer, er det et must på enhver sommerfest.