Ingredienser
1,8 liter melk (H-melk eller lettmelk) 3 dl. fløte 390 gr. sukker 1 stk. vaniljestang (splittes) Alle disse ingrediensene gis et oppkok. 18 egg piskes lett sammen og røres inn i ”melkeblandingen”.
Tilberedning
4-5 dl. sukker og litt vann smeltes i panne som blir til karamellsaus. Dette helles i formene. Puddingen siles oppi formene. Stekes i vannbad på 125 grader, midt i ovnen eller en rille nedenfor ca. 1-1 ½ time. La puddingen stå i formen til den er avkjølt, helst til neste dag.

Mer om emnet: Karamellpudding

Karamellpudding er en elsket dessert i Norge som mange forbinder med høytider og familiesammenkomster. De fleste nordmenn har et kjært forhold til denne desserten og det er ikke uten grunn. Den kremete konsistensen kombinert med smaken av karamell er nesten uimotståelig for de fleste.

Selv om karamellpudding tradisjonelt brukes i høytider, kan det nytes når som helst på året. Hvis du vil endre litt på den tradisjonelle oppskriften, kan du for eksempel inkludere litt sjokolade eller nøtter i blandingen. Dette gir en deilig variasjon og kan gjøre desserten enda mer spennende.

Selv om det kan se komplisert ut å lage karamellpudding, er det egentlig en ganske enkel prosess. Alt du trenger er melk, egg, sukker og vanilje. Du lager først en karamel ved å varme opp sukker til det blir en brunlig væske. Deretter tilsetter du de resterende ingrediensene og heller blandingen i en form. Karamellpuddingen blir så tilberedt i et vannbad i ovnen.

Deretter kommer den vanskeligste delen – å vente! Karamellpudding trenger tid til å sette seg og det anbefales å la den avkjøle i kjøleskapet i minst fem timer, men gjerne over natten. Når du så endelig kan nyte den, vil du merke at ventingen var verdt det.

Et tips for å få den perfekte karamellpuddingen er å passe på ovnstemperaturen. Den bør ikke overstige 170 grader, som er ideelt for denne desserten. Hvis temperaturen blir for høy kan pudding overkoke og bli eggerøre.

Karamellpudding representerer det beste med norsk dessertkultur. Den kombinerer tradisjon med smaker som alle elsker. Enten du spiser den i en høytid eller en alminnelig hverdag, er det nesten garantert at karamellpuddingen vil være en hit!.