Ingredienser
4 egg 4 sp. Sukker 1 ts. Vaniljesukker ½ liter fløte
Tilberedning
Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk fløten til krem og bland i vaniljesukker. Vend eggedosisen i kremen, og fyll den i en form .Sett den tildekket i fryseren. Rør godt i isen med ca. ½ times mellomrom. Ta opp isen ca. 15 minutter før servering. Sett den da i kjøleskapet. Pynt isen med reven sjokolade, jordbær eller annen frukt.

Mer om emnet: Vaniljeis

Vaniljeis er et av de mest populære iskremalternativene i verden, og det er tilgjengelig i mange forskjellige varianter og former. Fra iskrembar til softis, fra vaniljemilkshake til iskaffee, gir den unike, søte og delikate smaken av vanilje en unik følelse for ganen.

Nå til dags produseres vaniljeis ikke bare med syntetiske smaker, men også med naturlig vanilje. Disse variantene inkluderer «Madagascar vanilje», «Tahitian vanilje» og «Bourbon vanilje». Disse er oppkalt etter stedene hvor vaniljestengene er dyrket, og hver har sitt eget særpreg på smaken.

Det er også mange helsefordeler knyttet til vaniljeis. Det er en god kilde til flere essensielle næringsstoffer, inkludert kalsium, fosfor og B-vitaminer. Siden det er laget av melk, inneholder det protein som hjelper kroppen å vokse og reparere seg selv. Men, som med alle dessertprodukter, bør den konsumeres med moderasjon på grunn av det høye nivået av sukker.

Vaniljeis kan også tilpasses på ulike måter, ved å omfatte ulike tilsetninger og blandinger. For eksempel, kan biter av sjokolade, nøtter, karamell, frukt eller kaker blandes inn for en ekstra smaksopplevelse. Dessuten, mange hovedretter og desserter inkluderer vaniljeis som en viktig ingrediens eller akkompagnement, noe som bekrefter dens universalitet og allsidighet.

Til slutt er det verdt å nevne at vaniljeis er enkel å lage hjemme. Det krever bare noen få ingredienser: melk, sukker, vanilje, fløte og noen ganger egg. Med riktig utstyr og litt tålmodighet, kan enhver bli en iskremmaker og tilpasse sin egen favoritt iskrem.