Ingredienser
500 g. rensede jordskokker i tynne skiver 2 ss smør 100 g. finhakket løk 4 dl. vann 4 dl. melk/litt fløte salt og pepper
Tilberedning
Smelt smør og ha i løken. La surre til den er blank. Ha i jordskokkene og surr i 5 minutter. Ha i vann, kok opp og la småkoke i 15 minutter. Kjør suppen godt i en hurtigmikser og ha den tilbake i gryten. Tilsett melk, kok opp og smak til med salt og pepper. Server med brød.

Mer om Jordskokksuppe 2

Det er en glede å dele mer informasjon om «Jordskokksuppe 2». Du lurer kanskje på hva «2» refererer til. Vel, dette viser til en alternativ metode for å lage denne deilige suppen utover den tradisjonelle måten. Det er en unik måte å forbedre jordskokksuppens smak, tekstur og ernæringsverdi på.

For å lage «Jordskokksuppe 2» skal vi bruke røkt bacon. Bacon høyner smaken enda mer og gir suppen en herlig aroma. Først stekes baconet i pannen før det blandes i suppen. Denne gangen legger vi til et hint av hvitvin for en enda rikere base. Jordskokker blir i enkelte oppskrifter ofte kombinert med poteter, men i «Jordskokksuppe 2» erstatter vi potetene med sellerirot for en litt annen smaksnyanse. Selleriroten er veldig næringsrik og gir en glatt tekstur til suppen.

I denne oppskriften bruker vi også friske urter som fennikel og timian. Disse urter gir suppen en dyp og robust karakter, med en deilig aroma. Timian bidrar til å balansere den litt nøtteaktige smaken av jordskokk, mens fennikel tilfører en svak anissmak som komplementerer de andre smakene. Vi avslutter med å tilsette litt fløte, som gir suppen den klassiske rike kremetheten.

Ved servering av «Jordskokksuppe 2», kan man pynte med litt frisk persille og et dryss av nykvernet svart pepper. For å skape kontraster i konsistensen kan man også legge til noen ristede jordskokkchips på toppen. Dette vil gi en ekstra crunch til den ellers glatte suppen.

«Til slutt er det verdt å nevne at jordskokk er en fantastisk kilde til inulin, et prebiotisk fiber som hjelper til med fordøyelsen og styrker immunforsvaret. Ved å inkludere denne grønnsaken i kostholdet ditt, kan du nyte ikke bare en smakfull suppe, men også helsefremmende fordeler. «Jordskokksuppe 2» gir en frisk vri på den klassiske jordskokksuppen og er garantert å tilfredsstille dine smaksløker.

Jordskokksuppe er utvilsomt en kulinarisk nytelse, og «Jordskokksuppe 2» gir oss muligheten til å utvide vår matlagingserfaring med denne allsidige grønnsaken. Uansett om det er en kald vinterdag eller en rolig sommerkveld, vil denne suppen garantert tilfredsstille enhver smak.