Ingredienser

• 3 egg
• 125 gr sukker
• 4 ss potetmel
• 2 ss hvetemel
• 2 ss kakao
• 1 ts vaniljesukker
• 1 ts bakepulver

Mandelbunn:
• 180 gr mandler
• 200 gr sukker
• 6 eggehviter

Smørkrem:
• 100 gr melis
• 100 gr smør
• 2 eggeplommer
• 1 ts konjakk
• 1 plater dronningsjokolade
• 1 ss smør

Tilberedning

Langpanne. I stekeovnen ved 250°C i ca. 5 minutter (sjokoladebunnen) og ved 175°C i ca. 15 minutter (mandelbunnen).

Visp egg og sukker godt. Sikt det tørre og rør det inn. Smør deigen ut i en langpanne kledd med bakepapir, og stek den. Dryss sukker på et papir og hvelv kaken på det. Pensle papiret som lå under kaken ved stekingen med kaldt vann, da er det lettere å få av.

Mal mandlene og bland dem med sukkeret. Visp eggehvitene stive og bland i mandlene. Stek på papir i langpannen.

Rør smør og sukker til smørkrem og tilsett eggeplommene, smak til med konjakk. Smør kremen på sjokoladebunnen og legg over mandelbunnen. Smelt sjokoladen og rør inn 1 ss smør, avkjøl den litt og fordel den jevnt oppå kaken. La sjokoladen feste seg litt, før du stikker ut kakene i hjerteform.

Restene kan kjøres raskt i food-prosessor og formes til små snadderkuler. Vil en gjøre det riktig fint, kan en pensle dem med sjokolade. Pizzahjulet er fint å bruke hvis en vil skjære ruter i stedet for å stikke ut hjerter.