500 g lever av svin
250 g spekk
½ stk. løk
1 dl siktet hvetemel
2 stk. ansjosfileter
2 stk. egg
1 dl matfløte
1 dl kraft fra spekk, kjøtt og lever (må siles)
2 ts salt
½ ts pepper
½ ts malt ingefær
1 ts tørket timian
Skjr lever og spekk i terninger, ha over i en kjele med kokende vann. La det småkoke i ca. 10 minutter.
Ha lever, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til ca. halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.
Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell over farsen.
Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175 °C i ca. 1 time. For å vre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C.