Ingredienser:

2 pakker kengurubiffer ( 500 gram i alt)
3 ss olivenolje
450 gram tomater – eller 1 boks flådde tomater
2 løk
4 fedd hvitløk
2 dl kjøttbuljong
2 ss soyasaus
1 ss frisk revet ingefær
1 ss maisstivelse (Maisenna)
Salt

Paprika
1 agurk
2 dl yoghurt naturell, gjerne økologisk
2 ss hakket frisk koriander

Tilbehør:
3 dl basmatiris og 4 skiver brød

Tilberedning:

Kjøttet skjæres i strimler på størrelse med en lillefinger. 2 ss olje varmes i en panne. Kjøttet krydres med salt og paprika og brunes i flere omganger. Kjøttet tas opp.

Tomatene skåldes og flås. De flådde tomatene skjæres i åttendedeler. Løkene skjæres i fine strimler og hvitløk hakkes fint. Løk og hvitløk has i en gryte og stekes til løkene er klare. Tomatene tilsettes og putrer under lokk i 3-4 minutter. Kjøtt, buljong, soyasaus og ingefær tilsettes. Retten bringes til kok og jevnes med maisstivelse rørt ut i kaldt vann. La retten putre i et par minutter og smak til den med salt og paprika.

Agurken skrelles og skjæres i tynne skiver. Agurkskivene drysses med 1 tsk. salt og trekker i 20 minutter. De saltede agurkskivene has i et dørslag og skylles godt. Agurkskivene tørkes med kjøkkenrull og vendes i yoghurten sammen med hakket koriander.