Ingredienser

1 hode savoykål eller
spisskål 3/4 – 1 kg
300 g kyllingkjøttdeig
150 g frisk sopp
1/2 ss griljermel
1 stort egg
revet muskat
salt
pepper
1 ss smeltet smør
3/4 dl melk

Saus
1 1/2 dl kesam
3/4 dl lettmelk
3 ss smuldret blåmuggost
grønt dryss

Tilberedning

Bland sammen kjøttdeig, nyhakket sopp, griljermel og et stort egg. Tilsett smeltet smør og melk og rør godt sammen. Smak til med muskat, salt og pepper. La farsen hvile et kvarters tid. Rør sammen ingrediensene til sausen. Sett den kaldt.
Rens kålen og hul den ut med en skarp kniv fra bunnen, skjær først av en skalk og skjær ut. Det som blir til overs, kan kokes i morgen. Fordel farsen i kålen og sett den ned bunnen ned (på skalken) i en kjele/gryte. Hell på lettsaltet vann til ca. halvveis opp. Legg på lokk La det syde/ putre ca. 20 minutter. Kjenn med en nål. Trenges det mer tid før farsen er «stiv»?. La renne godt av og skjær kålen med farsen i skiver når den er lun. Serveres med den kalde sausen og nybakt grovt brød.