1 liten gulrot
1 løk
1 tomat
1 lite hvitløkfedd
1 ss hakket persille
1 laurbærblad
1 ts hel svart pepper
2 modne avocadoer
5 stilker frisk koriander
4 ss hvitvinseddik
2 dråper tabascosaus
salt
nykvernet hvit pepper
Skrell gulroten og løken. Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skrell hvitløken. Hakk grønnsaker og hvitløk fint.
Ha hakkede grønnsaker, hvitløk og persille i en kasserolle. Tilset 7,5 dl vann, laurbærblad og pepperkorn og la det koke opp. Demp varmen og la kraften koke på svak varme med lokket delvis på i ca 30 minutter. Sil kraften gjennom en fin sikt i en bolle, gni godt ut av restene med baksiden av en skje. Avkjøl kraften.
Del avocadoene i to og fjern steinene. Skrap ut kjøttet med en skje og ha det i en matprosessor sammen med litt av kraften. Skyll korianderen om nødvendig, ta av bladene og ha dem i en matprosessor. Kjør det hele til puré.
Bland avocadopuréen med resten av kraften. Smak til med vineddik, tabasco og litt salt og pepper.
La suppen stå i kjøleskapet i 3-4 timer og server den godt avkjølt, gjerne på en seng av is eller med et par isbiter i suppen.