Ingredienser

400 g poteter – skrelt (helst mandel), kuttet i terninger
3 stk sjalottløk, skrelt og finhakket
50 g lettrøkt bacon, kuttet i små terninger
1 dl tørr hvitvin
2,5 dl fløte
1/2 ss finhakket frisk timian
100 g purre, vasket og kuttet i små terninger
1 fedd hvitløk, skrelt og presset
1 ts seltin
1 ss usaltet smør
1 ts rødvinsbalsamico
8 dl kylling- eller oksekraft
1/2 ts nykvernet hvit pepper
1 dl pisket krem
1 ss finkuttet gressløk til pynt

Tilberedning

Brun sjalottløk, bacon og purre lysebrunt i smør i en kjele. Tilsett buljong, hvitløk, merian, hvitvin, seltin, pepper og poteter. La det småkoke til potetene nesten er møre. Tilsett fløten. La det småkoke litt til. Kjør opp med stavmikser til suppen blir luftig. Avkjøl. Serveres kald med pisket krem og gressløk på toppen. Passer også godt med laksekaviar, sjøkreps, østers eller pillede reker.