Ingredienser
Beregn 500 gram pr person.
Stekes ved 160 grader. Ca 1/2 time pr kilo. Eller til steketermometeret spretter ut.
Tining av kalkunen tar 1-2 dager alt etter om du tiner den i kjøleskap eller i romtemperatur.
Tilberedning
Når kalkunen er tint, fjerner du posen med innmat som ligger inni hulrommet på fuglen. Innmaten kan du koke kraft på, og bruke som basis til en god saus. Legg posen med innmat kaldt til den skal brukes.
Et lite tips, er å legge klatter med margarin/smør/hvitløkssmør el.l under skinnet på kalkunen. Da holder den seg saftig.
Man kan også pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt diverse krydder, og diverse krydderurter.
Som tilbehør bruker man poteter, en god saus, rosenkål, waldorfsalat, epler og svisker.
Et godt alternativ som jeg selv har brukt i flere år er å utbene kalkunen.
Bruk innmat, vinger og skrog til å koke kraft. Surr bryst- og lårstykker.
Eventuelt legg inn litt smør, krydder, bacon eller andre smaker man har lyst på.