Ingredienser

4 kalkunbiffer

Pistasjesmør:
50 g pistasjenøtter
1 chilipepper
100 g mykt smør
1 dl finhakket persille
salt og pepper

Tilberedning

Ta av skallet på pistasjenøttene og gni dem mot hverandre for å få av mest mulig av den grå hinnen utenpå nøttene. Ha nøtter og grovdelt chilipepper i en matprosessor og kjør det så vidt sammen til en jevn blanding uten å være most. Rør inn smør og persille og smak til med salt og pepper. Sett kaldt til servering.

Mariner gjerne kalkunbiffene i en marinade med urter noen timer eller natten over. Legg kalkunbiffene på grillen ved middels varme. Ha på salt og eventuelt pepper. Kalkunbiffene trenger ca. 4 minutters steketid på hver side. Det er en fordel om kjøttet får hvile noen minutter før servering. Spennende tilbehør er sitron-coucous med granateplekjerner. Det lager du enkelt ved å koke couscous sammen med litt finrevet sitronskall. Granateplekjernene vendes inn like før servering. Pistasjesmøret legges over biffen ved servering.