Ingredienser

1 løk
1 ss olje
ca. 400 g kjøttdeig
2 krm pepper
2 ts salt
2 laurbærblad
1 dl havregryn
½ dl klippet persille
1 kinakål, ca. 12 blad
2 dl buljong, gjerne av terning

Tilberedning

Plukk bladene av kinakålhodet og forvell dem i rikelig kokende
vann ca. 5 minutter. Hakk løken og fres den i olje. Ha i kjøtt-
deigen, hakk den opp, tilsett pepper og fres det i 5 minutter. Til-
sett salt, knust laurbærblad, havregryn og persille.

La vannet renne godt av kålbladene. Fordel farsen i bladene. Rull
kålrulettene fast sammen og legg dem tett i tett i en ovnfast form
eller stekepanne. Hell på buljong (eller bare lettsaltet vann), dekk
med lokk eller folie og la dem trekke ved svak varme på platen
eller i stekeovnen ved ca. 200 grader i 30 – 40 minutter.

Server kålrulettene med poteter eller ris, tyttebær og sjy eller lett-
brunet smør.