Ingredienser

1 kg kalvekjøtt fra bryst, bog eller lår
2 laurbærblad
hel hvit pepper
1 løk
GRØNNSAKER:
4 persillerøtter
8 stjerneløk
4 små gulrøtter
2 purre
sukkererter
aspargesbønner/frisk asparges
SAUS:
2 ss meierismør
1 dl hvetemel
6 dl kraft fra koking av kjøtt
2 dl kremfløte
salt
hvit pepper fra kvern
persille og gressløk til dryss

Tilberedning

Skjær kjøttet i passende stykker og sett det over til koking i en kjele med rikelig kaldt vann. Kok opp og skum av. Hell av vannet. Hell over nytt kaldt vann. Kok opp og skum av. Tilsett laurbærblad, hel pepper og løk i små båter.

Gjør i stand grønnsakene til frikasseen.

Legg grønnsakrester i kjøttkjelen. La kjøttet trekke 1 1/2 time. La grønnsakene koke knapt møre i kjøttkraften de siste minuttene av kjøttets koketid. Ta av 6 dl kraft.

Smelt smør og tilsett mel, spe med varm kraft til sausen. Kok opp og la det putre ca 30 minutter. Sil sausen og tilsett fløte. La sausen småkoke ca 10 minutter før servering.

Server frikasseen fra en pen form. Legg kjøttet i og anrett grønnsakene rundt/over. Slå over sausen og dryss på kryddergrønt. Ha rikelig med nypoteter til.