300 g malt kalvekjøtt
eller kyllingkjøttdeig
0.5 ts salt
ørlite pepper
0.5 ss potetmel
snaut 1/2 dl vann
1 løk
Tunger
4 torsketunger
eddik til vasking
smør til steking
Panering
litt hvetemel med
salt og
pepper
Saus
2 ss tomatpuré
1 1/4 dl matfløte
og balsamico
Elt kjøttdeigen lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vannet. Form fire store, litt flate kaker. Legg dem i nøttebrunt smør i panne. Brun på begge sider og etterstek ved svak varme et par minutter. Skrell og strimle løken stek den gyllen med litt salt og sukker.
Renskjær tungene og vask dem i kaldt eddikvann (1 ss 7% til 1/2 l vann). Legg på husholdningspapir. Vend dem i paneringen og stek dem sprø over sterk varme. Snu ofte så de ikke blir brent.
Ha tomatpuré og fløte i en liten kjele. Bland og la koke opp. Får putre til passe tykk. Smak til med balsamico.
Servér kake og tunge på grønnsakrede med sausen rundt. Ha på brunet løk og gjerne friterte strimler av roer.
Mandelpotetmos er deilig til.