500 g kalkunfilet
2 fennikel
3 ss margarin eller smør
4 ss hvetemel
4 dl vann fra fennikelene
1/2 dl matfløte
1/2 terning grønnsaksbuljong
2 dl revet ost med smak, maks 17 %
1 ts paprikapulver
salt
pepper
1. Sett ovnen på 150 °C.
2. Brun kalkunfileten i en stekepanne med 1 ss av matfettet. Krydre den. Legg den i en ildfast form og sett den i ovnen. Stek til steketermometeret viser 70 °C.
3. Skyll og rens fennikelen. Del den i båter på langs. Kok opp vann og salt. Forvell fennikelen i ca 10 min. Ta opp fennnikelen og la vannet renne av. (spar vannet til sausen). Legg fennikelen i en ildfast form.
4. Smelt resten av matfettet i en kasserolle. Strø melet over og rør rundt. Tilsett vannet, matfløten og buljongterningen. Kok sausen under omrøring i ca 3 – 5 min. Tilsett osten og la den smelte. Rør inn paprikapulver og smak til med salt og pepper.
5. Øk temperaturen til 225 °C. Hell sausen over fennikelen. Sett formen midt i ovnen og stek i ca 15 min eller til gratengen har fått litt farge.
6. Skjær kalkunen i skiver.
7. Server kalkunen med kokt potet og fennikelgrateng.