Ingredienser
800 g røkt svinekam i skiver 8 poteter 3 ss grov sennep og 2 ss sterk sennep 5 ss vann 4 ss olivenolje 3 ss sukker 2 ss eddik (7%) 2 ts salt pepper fra kvern og litt timian 4 ss grovhakket sylteagurk finhakket purre og hvitløk etter smak 1 pose fryst wok-blanding
Tilberedning
Skrell poteter og skjær i terninger (ca. 2 x 2 cm). Stekes i olje til de er møre. Bland sammen dressingen og hell den over potetene. Bland alt godt sammen. Tinte grønnsaker freses i panne/wok med litt olivenolje. Krydre etter smak og servér.

Mer om Kald svinekam og lun potetsalat

Kald svinekam og lun potetsalat gir en unik sammensetning av smaker som oppporter livets små gleder. Med kald svinekam, den saftige, møre smaken er bare forsterket. Og når den kombineres med lun potetsalat, som har en kremet, deilig tekstur, blir opplevelsen forbedret.

Svinekam er en populær rett i hele verden, særlig i land som USA og Tyskland. Men det er noen spesielle tips for å lage en perfekt kald svinekam. Ett er å lage den dagen før du planlegger å servere den, slik at den har tid til å nedkjøle seg helt og smakene kan utvikle seg. En annen er å marinere svinekamen over natten for å intensivere smaken. Den tredje er å kutte svinekammen mot kornet, som vil resultere i en mer mør og saftig skive.

På den annen side er det lun potetsalat som gir det unike elementet i denne duoen. Ordet «lun» refererer til den faktiske temperaturen på potetsalaten. Den er ikke servert varm, men heller ikke kald som en tradisjonell potetsalat. Denne potetsalaten er rikelig med smør, hvitløk og ferske urter, som gir den en kremet og smakfull kjerne.

En måte å ta denne retten til neste nivå på er å tilføye litt ekstra smak til potetsalaten. Dette kan inkludere et dryss av baconbiter, en dash Dijon sennep, eller til og med et strøk av søt honning. Valget er ditt, og mulighetene er uendelige. Du kan også eksperimentere med forskjellige typer poteter for å endre teksturen på potetsalaten.

Oppsummeringsvis gir kald svinekam og lun potetsalat en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer. Enten du er vert for en fest eller bare lager en deilig middag for familien, vil denne retten sikkert bli en hit. Prøv det i dag, eksperimenter med dine egne ingrediensvalg, og nyt en kulinarisk Eksplosjon av smaker i hver bit.