Ingredienser

1 kg kalveskank, oppdelt
400 g kokt tripe, kan erstattes av mer kalveskank
1 ts hel svart pepper
salt
1 stor løk
2 selleristilker
1 liten rød paprika
2-3 poteter, helst melne
1 liten rød chilipepper
50g smør
3 ss hvetemel
nykvernet pepper
saften av ¼ sitron, om ønskelig

Tilberedning

Skyll kalvekjøtt og tripe i kaldt vann og legg dem i en stor kasserolle. Hell på 1 ½ liter vann. Kok opp og fjern skum på overflaten.

Tilsett hel pepper og 1-2 ts salt. Legg på lokk og la kjøtt og tripe trekke i ca 90 minutter på svak varme til det er mørt. Ta opp kjøtt og tripe fra kraften og la det avkjøles litt.

Skjær kalvekjøttet av beina og del det i små terninger. Skjær tripen i 1 cm brede strimler. Sil kokekraften gjennom en fin sikt og sett den til side. Skrell løken. Skyll sellerien og dra av grove tråder. Del paprikaen i to på langs og fjern hvite ribber, frø og stilk. Finhakk alle grønnsakene.

Skrell og skyll potetene og skjær dem i små terninger. Del chilipepperen i to på langs, fjern frø og stilk og finhakk kjøttet.

Smelt smøret i en stor kasserolle og fres løk, selleri og paprika under omrøring på lav til middels varme til de begynner å mykne.

Dryss melet over grønnsakene. Stek under omrøring til melet er gyllenbrunt. Tilsett kokekraften fra kjøttet. Skum evt fett av overflaten først. Spe med litt og litt kraft mens du rører hele tiden. Kok opp under omrøring og la suppen koke til den tykner litt.

Tilsett poteter, chili, kalvekjøtt og tripe. La suppen trekke på svak varme med lokket halvt på i 30 minutter til. Smak til med salt, pepper og evt sitronsaft.