6 kamskjell
300 g sellerirot
1 stor potet
1 tomat
1 ss smør
4 dl soyaolje
1 eggeplomme
1 ss dijonsennep
1 sitron
Dill
Skrell selleriroten og kok den mør i vann uten salt. Sil av, kjør i hurtigmikser med smør til en fin puré. Smak til med salt og pepper.
Skjær poteten i syltynne skiver. Fritér skivene pent gyldenbrune i 2 dl soyaolje.
Tomaten skoldes. Ta av skinnet, ha ut kjernen. Hakk i biter og krydre med salt og pepper.
Ha eggeplomme, sennep og 2 dl soyaolje i et høyt målebeger. Kjør stavmikser nede i bunnen av begeret og trekk så mikseren langsomt oppover mens du kjører kontinuerlig, til du har en fin majones.
Del kamskjellene i to skiver. Grill raskt på sterk varme til de er gjennomvarme. Salte og pepre. Anrett kamskjellene på puréen med potetgullene stukket innimellom. Ha majones rundt, og pynt med tomatbiter og hakket dill.