Kamskjell med sitron og ingefær

Personer: 4 Dette trenger du: 4 – 6 ferske kamskjellmuskler 3 ss peanøttolje 3 vårløk i tynne skiver 3 ss sitronsaft 2 ss risvin eller tørr sherry 2 ss hakket syltet ingefær 1 ss ingefærlake salt og pepper sitronskiver til pynt Kamskjell med sitron og ingefær Slik gjør du: Skjær de hvite lukkemusklene i tykke skiver. Varm 2 ss av oljen i en stekepanne. Ha i kamskjellmusklene og stek dem raskt på middels varme. Legg dem på et fat. Varm resten av oljen, ha i vårløk, surr den i et par sekunder, tilsett sitronsaft og risvinen eller sherryen og kok opp. Rør inn den syltede ingefæren sammen med laken. Smak til med salt og pepper. Anrett på tallerkener sammen med kamskjellene, pynt med sitronskiver. Tips Kjøper du hele kamskjell, kan gonadene også brukes i retten. Surr dem lett i olje. Gonadene varierer i størrelse etter sesong.

Mer om Kamskjell med sitron og ingefær

Kamskjell er en delikatesse som er kommet for å bli her i Norge, og har på mange måter blitt en del av vår kulinariske tradisjon. En frisk og spennende måte å tilberede disse små havdelikatessene på er ved å tilsette smaker som sitron og ingefær. Sammen skaper de et spennende smaksbilde som løfter kjøttets naturlige smaker, og gir det en asiatisk vri.

Kamskjell med sitron og ingefær er en dynamisk kombinasjon som går hånd i hånd med den delikate smaken av Kamskjell. Sitronens syrlighet og ingefærens litt skarpe smak kan tilføre dybde og balanse i retten og gir definitivt retten det lille ekstra. Når du bruker sitron og ingefær i en kamskjellrett, oppnår du en lett og frisk smak som fremhever det delikate kjøttet, uten at det overskygger kamskjellets naturlige, milde skalldyrsmak.

Men hvordan tilbereder man så kamskjell med sitron og ingefær? Vel, den vanligste metoden er i en stekepanne. Du starter med å rense kamskjellene og tørke dem godt før du varmer opp en panne med olje. Tilsett så finhakket ingefær og stek i noen minutter, før skjellene brunes raskt på hver side. Press over sitronsaft mot slutten av steketiden, slik at de får tid til å absorbere den friske smaken, men sitronen koker ikke ut.

En annen metode er å grille kamskjellene. Her marineres skjellene først i en blanding av presset sitronsaft og revet ingefær, sammen med litt olivenolje, salt og pepper. Etter marinering grilles skjellene raskt på høy varme. Denne metoden gir en herlig grillsmak til skjellene, mens marinaden av sitron og ingefær fremhever sjøsmaken i kamskjellene.

Kamskjell med sitron og ingefær er en rett som har enkelhet og eleganse, og som uten tvil vil imponere gjestene dine. Enten du velger å tilberede dem i en stekepanne eller på grillen, er trikset å holde det enkelt. La ingrediensene tale for seg selv, og la kamskjellets naturlige smak komme til sin rett. Hvis du ønsker en annerledes og moderne vri på en gammel favoritt, hvorfor ikke prøve kamskjell med sitron og ingefær? Du blir garantert ikke skuffet.

Så neste gang du lurer på hva du skal servere til forrett eller hovedrett, kan du vurdere å prøve kamskjell med sitron og ingefær. Kombinasjonen av disse ingrediensene tilfører en spennende vri på det tradisjonelle skalldyret, og vil garantert gi et uforglemmelig måltid.

Legg igjen en kommentar