Ingredienser

20 hasselnøtter
VINAIGRETTE:
¾ dl hasselnøttolje
2 ½ ss olivenolje
½ hvitløkfedd, knust med litt salt
1 – 1 ½ ss cidereddik
salt
nykvernet pepper

olivenolje
3-4 hoder witlofsalat (eller endivie)
750 g kamskjell
salt
nykvernet pepper
180 g roquefort, smuldret

Tilberedning

Forvarm stekeovnen til 200 C. Legg et lag med hasselnøtter i en grunn panne og sett den i ovnen. Rist nøttene i ca 12 minutter. Ta dem ut av ovnen og pakk de ennå varme nøttene inn i et kjøkkenhåndkle. Gni dem kraftig til skinnet går av. Ha nøttene tilbake i pannen og sett den inn i ovnen igjen. Rist nøttene lett brune, ca 3-4 minutter. Ta dem ut av ovnen og grovhakk dem. Sett til side.

Lag vinaigretten: Bland samtlige ingredienser inklusive salt og pepper etter smak i en romslig glassbolle og pisk til alt er godt blandet. Sett til side.

Sett en tykkbunnet stekepanne over sterk varme og stenk den med olje. Skru varmen ned. Dette gir pannen smak og hindrer kamskjellene i å legge seg ved.

Mens pannen varmes opp, fjernes det bitre hjertet på hvert salathode. Ta bladene forsiktig fra hverandre. Fordel bladene i ett lag på 6 flate tallerkener.

Skru opp varmen og ha kamskjellene i pannen. Stek dem på den ene siden i ca 1 minutt. Vend dem og stek på den andre siden i 1 minutt, eller til de er gjennomstekte.

Krydre kamskjellene med salt og pepper og ha dem over i vinaigretten. Bland godt. Ta kamskjellene opp av vinaigretten med hullsleiv (ta vare på vinaigretten) og legg dem på salatbladene.

Legg en toppet skje med roquefort på hver porsjon og dryss hasselnøttene over. Stenk salaten med vinaigrette. Server straks.