Ingredienser

375 g kamskjell
salt
nykvernet pepper
1 helt egg pluss 1 eggehvite
5 dl kremfløte
SAUS:
2 sjalottløk, finhakket
1 ss pepperkorn
2 dl tørr hvitvin
2 ts hvitvinseddik
1 ss kremfløte
200 g usaltet smør, skåret i biter
kajennepepper
salt

Tilberedning

Start med moussen: Legg kamskjellene i en kjøkkenmaskin med metallkniv og kjør til en glatt puré. Tilsett salt og pepper etter smak, det hele egget og eggehviten og kjør til en glatt blanding. Ha blandingen over i en bolle, dekk til og la den stå i kjøleskapet til den tykner, ca 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 180 C. Spray ti 1 dl former med stekespray eller smør dem godt.

Ha skjellblandingen i kjøkkenmaskinen igjen og tilsett fløten. Kjør i 5 sekunder. Fyll formene trekvart fulle med blandingen. Dekk dem med aluminiumsfolie og sett dem i en stor langpanne. Hell varmt vann i pannen. Vannet skal gå halvveis opp på formene. Stek moussen i vannbadet til den så vidt har stivnet, ca 25 minutter.

Lag sausen imens: Ha sjalottløk, pepperkorn, hvitvin og eddik i en kasserolle og kok over middels varme til væsken er redusert til 2 ss, ca 5 min. Sil blandingen over i en ren kasserolle. Tilsett fløten og la sausen trekke over middels varme i 1 minutt. Skru varmen ned og tilsett smøret, 1 bit om gangen. Pisk helt til én bit har smeltet helt før du legger i neste. Sausen må ikke koke. Smak til med kajennepepper og salt.

Lag et speil av saus på varme porsjonstallerkener. Stikk en finbladet kniv langs kanten på hver mousse, hvelv dem på tallerkenene og server straks.