Ingredienser

Til en 2 liters form
Ingredienser karamellsaus
· 500 gr. sukker
· 2 dl. vann
Ingredienser karamellpudding
· 125 gr. sukker
· 5 dl Husholdningsfløte (22%)
· 5 dl Vikingmelk
· 6 eggeplommer
· 4 egg
· 1 vaniljestang

Tilberedning

Lag karamellsaus: Ha sukker og vann i stekepannen. Skru varmen på fullt og karamelliser sukkeret. Når sukkeret er passe brunt (tar en god stund da endel av vannet må fordampe), helles sukkeret opp i formen. Dekk hele innsiden av formen med sausen, slik at sausen lager et karamellag rundt hele formen. Sausen blir hard.
Lag pudding: Kok opp fløten og Vikingmelken, sukker og vaniljestang (vaniljestangen brytes i små biter). Pisk eggeplommer og egg. Hell melkemassen opp i eggene. Litt og litt om gangen samtidig som du rører. Sil vesken opp i formen.
Puddingen stekes i ca. 1 1/2 time (til 2 timer) på 125 grader celsius. Formen må stå i vannbad. Det er viktig at vannbadet ikke koker, da dette vil gjøre puddingen porøs (Husk: det er en kremete pudding som er SNADDER).
Når puddingen er ferdig stekt skal den avkjøles – og hvile. Ved servering skjærer du forsiktig rundt kanten av puddingen, og snur det hele over på et serveringsfat. All sausen som i forkant ble helt i formen (for så å stivne) er nå blitt flytende.