Ingredienser

400 g karbonadedeig
salt og pepper
ørlite revet ingefær
1 ss potetmel
1/2 dl melk
1 boks knuste tomater (400 g)
1-2 dl matfløte (ev matyoghurt og litt hvetemel)
1 ts soya
smør til steking
basilikum eller bladpersille

Tilberedning

Vi lager til karbonadene slik mormor gjorde, og lar dem trekke i fløtesaus i pannen, helt etter hennes oppskrift. Men har snudd litt på krydring og tilbehør.
Og – fløten kan byttes ut med matyoghurt. Verd å prøve iallfall…

Bland karbonade med salt, pepper, potetmel, ingefær og melk. Rør godt sammen og form til fire store, flate karbonader (eller 8 mindre). Stek dem i smør i en stekepanne, ca. 5 minutter.
Hell bort væsken fra tomatboksen. Bland med fløte og soya. Fordeles rundt biffene i panne. La alt få putre ca. 4 minutter.
Server med basilikum eller persille, hakket rødløk eller oliven.