Ingredienser

500 g utvannet og renset klippfisk
1 l fiskekraft eller buljong

Grønnsakform (Frittata)
400 g gulrot
kålrot
paprika i småbiter
1 stor løk
1 hvitløkbåt
2 ss smør
2 ss rapsolje
7 egg
salt
pepper fra kvern

Saus
8 tomater
5 ss god olje
salt
og pepper fra kvern
1 ss sukker
4 dl grønnsaksbuljong /kraft
revet parmesan

Tilberedning

Varm 2 ss olje i panne. Fres grønnsakbiter, hakket løk og presset hvitløk blankt på middels varme under omrøring. Ha eggene i en bolle og rør sammen med en gaffel. Rør inn grønnsakblandingen og krydre. Ha pannen tilbake på platen og tilsett smøret. Hell i eggeblandingen og skru ned til svak varme. La det stå ca. 10 minutter til omeletten har ”stivnet” noe. Løsne med en skarp kniv og la gli over på en tallerken. Ha tilbake i pannen og stek to-tre minutter på den andre siden. Før servering skjæres frittata i bløtkakestykker.
Skåld tomatene og trekk skallet av. Del i to og fjern kjerner. Kjør i kjøkkenmaskin med det øvrige. Ha over i kjele og smak godt til. La revet ost smelte ned i sausen.
Kok opp fiskekraften og legg fiskestykkene i. La dem trekke ferdig ca. 10 minutter. Når de er ferdige skal de ”flake” seg.
Legg opp som på bildet og pynt med frisk gressløk