ca 1 kg bankekjøtt
2 ss olje
2 løk i båter
4 gulrøtter i skiver
1 knust hvitløkbåt
5 dl mørkt øl
2 ts vineddik
2 ts brunt sukker
1 ts revet muskatnøtt
1 hel stjerneanis
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 laurbærblad
1 ts tørket steinsopp
175 g frisk sjampinjong i skiver
1 ss maisenna
1 dl vann
2 ss hakket persille
Skjær kjøttet opp i litt store terninger, ca 4 x 4 cm. Varm oljen i en panne, og brun kjøttet litt om gangen i porsjoner til det har fått en fin brunfarge. Tilsett løk, gulrot og hvitløk. Fres dette til grønnsakene har fått en lys gyllen farge. Legg kjøttet tilbake i gryta. Tilsett øl, eddik, sukker, muskat, stjerneanis og tørket steinsopp. Legg på lokk og la det hele trekke i ca1 1/2 time, til kjøttet er mørt. Tilsett sopp, og la det koke videre i 20-30 minutter. Bland maisenna i vann. Rør dette inn i gryten og la det småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper. Rett før servering drysses hakket persille over. Server med kokte poteter eller en god smakfull potetstappe.