Ingredienser
3 ss olje
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
200 g søtpoteter i terninger
1 ss paprikapulver
1 liten rød chili, hakket
2 1/2 dl vann
2 1/2 ss fiskefond
400 g hakkede tomater
4 dl kokosmelk
400 g fisk, f.eks. steinbit eller uer i biter
1 boks salatbønner
1 lime, saften
Tabasco
Salt
Frisk koriander
Limebåter
Tilberedning
Varm opp oljen og fres løk, hvitløk og potetterninger. Ha i paprikapulver og chili, surr i 2 min. Ha over vann, fiskefond, hakkede tomater og kokosmelk.
Legg i fiskebiter og salatbønner. Kok under lokk i ca 4 minutter. Smak til suppen med limesaft, Tabasco og salt.
Servér i dype skåler og pynt med frisk koriander og en limebåt.
Ha gjerne skalldyr og friske grønnsaker i suppen.
Jeg brukte retten som forrett [lille portionsstørrelse] i en Caribisk menu i min forening. Alle 29 deltagere var begeistrede. Den er harmonisk og alikevel med en rikdom av smaksinntrykk.