4 dl melk
15 g gjær
2 dl bokhvetemel
1 dl hvetemel
2 egg
20 g smeltet margarin
30 g margarin til steiking
1 ts. salt
Varm melken og rør ut gjæret i den. Bokhvetemel, hvetemel, salt og eggeplommer tilsettes. Deigen knas godt og settes til heving et lunt sted ca. 1 time. Eggehvitene piskes stive og snus i margarin. Bliniene stekes i litt margarin i pannen, beregn ca. 1/2 dl deig pr blini. Legg kaviaren rundhåndet oppå hver blini, og sett deretter en klatt creme fraîche på hver og dryss litt gressløk over.
Det er suksessgaranti, hvis… du på det helt riktige tidspunktet trekker en eske ekte kaviar opp av lommen.
Forestil deg situasjonen: du og din partner har vært ute til middag, men når dere kommer hjem, er natten fortsatt ung. Sett dere i hjemmebaren, tenn en drøss stearinlys, åpne en flaske champagne eller skjenk en iskald vodka. Og nå kommer det så: opp av innerlommen trekker du simpelthen en eske ekte kaviar.