Kengurufilet med potetmos

Ingredienser
1 kengurufilet renskåret for sener, 900 g 1 ¼ dl olivenolje 2 ts nykvernet pepper POTETPURÉ: 60 g usaltet smør 1 løk, hakket 800 g søtpoteter, skrelt og skåret i terninger salt nykvernet pepper SAUS: 1 ½ dl demiglace på flaske 1 ss soltørket tomat, skåret i fine strimler 2 ts godt avrent kapers, hakket ½ frisk rød chili 1 ts finhakket frisk persille – 1 bunt ung sølvbete
Tilberedning
Skjær kengurufileten i fire biffer. Legg dem i ett lag på et grunt fat. Hell oljen jevnt over biffene og ha pepper over. Vend biffene i marinaden, dekk dem til og la fatet stå i kjøleskapet i 1 døgn. Vend biffene av og til. Tilbered potetmosen: Smelt smøret i en tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett løk og la den surre til den er myk, ca 5 minutter. Tilsett søtpotetene og småkok med lokket delvis på over svak varme til de er møre, ca 20 minutter. Mos potetene og smak til med salt og pepper. Saus: Bland konsentrert kraft, soltørket tomat, kapers og chili i en liten panne og kok opp. Ta pannen av varmen, tilsett persille og hold alt varmt. Kengurubiffene: Sett en tykkbunnet panne, så stor at biffene får plass, over middels varme. Ta biffene opp av marinaden og ha dem i den varme pannen. Brun dem på begge sider og etterstek til de er medium stekt. Total steketid 6-8 minutter. Kjøttet stekes hurtig slik at varmen ikke trenger inn i midten av kjøttet og gjør det tørt. Kengurukjøttet er nemlig svært magert. Stek det derfor heller litt for lite enn litt for mye. Ha biffene over på et fat og hold dem varme. Ha sølvbeten i den samme pannen og fres over sterk varme til den begynner å falle sammen, bare et par minutter. Anrett kengurubiffene på varme middagstallerkener med søvbeten og potetmos. Hell sausen over kjøttet og server straks.

Mer om emnet: Kengurufilet med potetmos

Kengurufilet er en eksotisk kjøttvariant som har blitt mer og mer populært i culinarisk verden. Det er kjent for sin rikelige, vilte smak og er sterkt rik på protein. Videre har det betydelig lavere fettinnhold sammenlignet med andre konvensjonelle kjøttyper som biff og svinekjøtt. Kengurufileten, når den er riktig tilberedt, har en smidig konsistens som kan sammenlignes med den beste oksefileten.

Å servere kengurufilet med potetmos er en klassisk australsk rett som har vunnet mange hjerter rundt om i verden. Denne kombinasjonen ble opprettet for å trosse den urgamle tradisjonen ved å tilby et unikt sammenstøt av ville Australske smaker og den uunnværlige europeiske retten, potetmos. Den finvridde balansen mellom det rike kengurukjøttet og den myke, fyldige potetmosen har en unik harmoniserende effekt på ganen.

For å gjøre retten mer fristende og appetittvekkende, kan man tilsette sterke krydder og urter, som rosmarin og hvitløk, til kengurufileten. Videre kan potetmosen gjøres mer deilig ved å legge til overbærende ingredienser som fløte og smør. Dette tilføyer både rikhet og tekstur til den allerede velsmakende retten.

Noen gourmet kokker liker å grille kengurufileten til den er rosé på innsiden for å bevare saftigheten og intensiteten av viltsmaken. Det er viktig å ikke oversteke fileten da det kan gjøre kjøttet tørt og vanskelig å spise. Server kengurufileten med en generøs porsjon av potetmos på siden, og du har en autentisk smak av det ville Australia rett på tallerkenen din.

Til slutt, for de som er eventyrlystne nok til å utforske dette kulinariske eventyret, vil du finne en unik blanding av smaker, teksturer og kulturer sammenføyd i den eneste retten – kengurufilet med potetmos. Denne retten kommer garantert til å transportere deg på en smakstur gjennom utmarkene i Australia.

Legg igjen en kommentar