Ingredienser

3 kg kenguruhale, saget i flere deler
2 ss usaltet smør
2 ss vegetabilsk olje
1 kalveskank, saget i 3 cm store stykker
3 løk, delt i fire
2 stilker stangselleri
1 frisk kvast persille
2 eller 3 friske timianstilker
1 laurbærblad
1 1/4 dl madeira
1 1/4 dl konjakk
3 l vann
salt
nykvernet pepper
1 gulrot, finskivet

Tilberedning

Halen og filetpartiet er det beste kjøttet på dette australske pattedyret. I dag er det lett å få tak i kengurukjøtt i New South Wales, Queensland og South Australia (der man nå har spist det en tyve års tid). For at suppen skal få den rette fyldige smaken, bør den lages minst 2 dager før servering.

Skyll stykkene av kenguruhalen godt og klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Smelt smøret sammen med oljen i en stor tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett kengurukjøttet, kalveskanken, løk og gulrøtter og la det surre til alt er jevnt brunet, 7-8 minutter. Rør ofte om. Imens lager du en bouquet garni: Del 1 selleristilk i to. Legg persillekvasten, timianstilkene og laurbærbladet mellom de to halvdelene og bind dem sammen med hyssing.

Ha madeira, konjakk, bouquet garni og den andre selleristilken i gryten. La alt trekke under lokk over svak varme i 15 min. Rør om av og til. Tilsett vannet, smak til med salt og pepper og kok opp over svak varme. La blandingen surre uten lokk til kjøttet er mørt, ca 4 timer. Kengurukjøttet skal være dekket av væske hele tiden. Tilsett mer vann etter behov.

Sil suppen over i en ren gryte gjennom en finmasket sikt. Sett kengurukjøttet til side til avkjøling og kast de øvrige faste bestanddelene. Kok den silte suppen uten lokk til væsken er redusert til 1 1/2 liter. Ta gryten av varmen og avkjøl suppen ved å sette grytebunnen i isvann. Dekk til og la den avkjølte suppen stå i kjøleskapet til fettet stivner på overflaten.

Mens suppen avkjøles fjerner du kjøttet fra bena. Kast bena. Sett kjøttet til side.

Fjern og kast fettlokket på suppen. Rør inn kengurukjøttet. Dekk til og la suppen stå i kjøleskapet i minst 2 dager eller opptil 5 dager.

Kok opp suppen. Kok gulrotskivene i en egen kjele i et par minutter til de er knapt møre, la dem renne av og ha dem i suppen. Smak til med krydder. Øs suppen opp i varme suppetallerkner og server den rykende varm.