Ingredienser

3 kg levende ferskvannskreps
BULJONG:
1 gulrot, skrelt og finhakket
½ løk, finhakket
1 stilk stangselleri, finhakket
3 friske persillekvaster, finhakket
3 eukalyptusblader
9 pepperkorn
TOMATMAJONES:
4 eggeplommer
½ ts salt, pluss etter smak
5 dlpeanøttolje
2-3 ts nypresset sitronsaft
2 ts sterk sennep
5 ss tomatpuré
nykvernet pepper

Tilberedning

Start med buljongen: Ha alle ingrediensene i en stor kjele. Tilsett så mye kaldt vann at det står 25 cm over bunnen og kok opp over svak varme. Skru varmen ned og la alt småkoke i 30 minutter.

Lag majonesen imens: Ha eggeplommer og ½ ts salt i en kjøkkenmaskin med metallkniv og kjør til en tykk blanding. Mens maskinen går tilsettes halvparten av oljen dråpevis. Fortsett å kjøre mens resten av oljen tilsettes i en fin, jevn stråle til blandingen har en tykk majonesliknende konsistens. Tilsett sitronsaft, sennep og tomatpuré og smak til med salt og pepper.

Legg krepsene i den småkokende buljongen og la dem trekke til de skifter farge, 4-5 minutter. Ta krepsene opp med hullsleiv og legg dem i en haug på et stort fat. Server tomatmajonesen ved siden av.