Ingredienser

1 kengurufilet renskåret for sener, 900 g
1 ¼ dl olivenolje
2 ts nykvernet pepper
POTETPURÉ:
60 g usaltet smør
1 løk, hakket
800 g søtpoteter, skrelt og skåret i terninger
salt
nykvernet pepper
SAUS:
1 ½ dl demiglace på flaske
1 ss soltørket tomat, skåret i fine strimler
2 ts godt avrent kapers, hakket
½ frisk rød chili
1 ts finhakket frisk persille

1 bunt ung sølvbete

Tilberedning

Skjær kengurufileten i fire biffer. Legg dem i ett lag på et grunt fat. Hell oljen jevnt over biffene og ha pepper over. Vend biffene i marinaden, dekk dem til og la fatet stå i kjøleskapet i 1 døgn. Vend biffene av og til.

Tilbered potetmosen: Smelt smøret i en tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett løk og la den surre til den er myk, ca 5 minutter. Tilsett søtpotetene og småkok med lokket delvis på over svak varme til de er møre, ca 20 minutter. Mos potetene og smak til med salt og pepper.

Saus: Bland konsentrert kraft, soltørket tomat, kapers og chili i en liten panne og kok opp. Ta pannen av varmen, tilsett persille og hold alt varmt.

Kengurubiffene: Sett en tykkbunnet panne, så stor at biffene får plass, over middels varme. Ta biffene opp av marinaden og ha dem i den varme pannen. Brun dem på begge sider og etterstek til de er medium stekt. Total steketid 6-8 minutter. Kjøttet stekes hurtig slik at varmen ikke trenger inn i midten av kjøttet og gjør det tørt. Kengurukjøttet er nemlig svært magert. Stek det derfor heller litt for lite enn litt for mye.

Ha biffene over på et fat og hold dem varme.

Ha sølvbeten i den samme pannen og fres over sterk varme til den begynner å falle sammen, bare et par minutter.

Anrett kengurubiffene på varme middagstallerkener med søvbeten og potetmos. Hell sausen over kjøttet og server straks.