Ingredienser

400 g hermetiske kikerter(skyll dem i vann i en sil først for å få bort «slimet» de ligger i)
2 løker i båter
1-2 hvitløksfedd, presset
2 ss olivenolje
1 skrelt gulrot i skrå skiver
1 squash i terninger
500 gram passerte tomater (jeg pleier bruuke grovhakkede tomater)
1 grønnsaksbuljong terning
1 laubærblad
revet skall av 1/2 sitron (veldig viktig!)
1 ts salt
1 krm nykvernet pepper
2 dl yougert naturell/lettrømme/creme fraise

Tilberedning

Fres løken og hvitløk i olje uten at løken tar farge. tilsett gulrotskiver og rør om. bland inn tomat, squash, buljongterning, laubærblad og sitronskall. La alt koke opp og småkoke under lokk i 10 minutter. Ha i kikertene og la det koke i 5 minutter til. smak til med salt og pepper.

kjempegodt med rømme og nystekte fine baguetter med smør!