Ingredienser

1 kinakål
2 ss smør
400 g kjøttdeig
1/2 ts.salt
1/2 ts.pepper
1 ts.oregano
1 ts.paprikapulver
1/2 ts.basillikum
1/2 glass tomatpurè (Gjerne mindre/mer…tilpass dette selv.)
3-4 ss kraft fra kålen
150 g revet ost

Hvit saus:
1/2 løk
2 ss smør
2 ss hvetemel
2,5 dl melk
1/2 ts.salt
1/2 ts.meksikansk krydderblanding (evt. din egen krydderblanding, paprika, grillkrydder, pepper osv.)

Tilberedning

Vask og skjær kinakålen i biter, smørdampes til den er mør….ca. 10 min.(Faller sammen og blir ca 1/3 del av mengeden.)
Hakk løken og fres den blank. Ha på hvetemel og spe med melk til tykk, hvit saus. Smak til med krydder. Ha kålen i sausen. Hakk kjøttdeigen og brun den lett. Ha i kraft fra kinakålen, tomatpurè og krydder og la det surre i 5-10 min. Ha kålstuingen i en ildfast form og legg kjøttdeigen oppå. Ost på toppen. Gratineres 5-10 min på sterk varme (250 grader) Osten skal bli gyllen.
Serveres med poteter.