1 kg malt lammekjøtt
3 ss strøkavring
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 båt hvitløk
1/2 ts revet muskatnøtt
2 stk. egg
5 ss hvetemel krydret med litt salt og pepper
1/2 dl olivenolje
1 stk. løk
1 stk. grønn paprika
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 glass tørr hvitvin (evt. vann)
4 dl hønsebuljong (utblandet)
1 ss hakket persille
1 ts sukker
Arbeid sammen lammekjøtt og strøkavring i en bolle og tilsett salt, pepper, en båt knust hvitløk, revet muskat og egg. Form massen til små kjøttboller og rull dem i det krydrede melet. Varm olje i en jernpanne og brun kjøttbollene sammen med hakket løk og strimlet paprika. Ha i resten av hvitløken, tomat, tomapuré, vin og buljong. Rør om. Legg over lok og la retten småkoke i 30 minutter. Smak til og rør inn persille. Sausen kan evt. «rundes av» med litt sukker.