250 gr malt oksekjøtt
250 gr malt svinekjøtt
60 gr loff, bløtlagt i vann, press ut overflødig vann
60 gr løk
2 fedd hvitløk
3 ss bladpersille
1 egg
1 ts paprikapulver
1/2 ts malt muskat eller kanel
salt og pepper
litt hvetemel til panering
olivenolje til steking.
Tomatragu
6 flådde plommetomater
4 fedd hvitløk
3 ss tomatpure
2 sjarlottløk, finhakket
1 dl olivenolje.
15-20 hele gode oliven
2 ss kapers
hakket timian
litt vann
Ha alle ingredienser til kjøttbollene i en bolle og bland godt. La hvile ca 30 min.
Stek små boller i olivenolje.
Flå tomatene og ta ut innmaten, kutt i staver.
Ha olje i gryten og surr løk og hvitløk. Ha på tomatpuré og tomat.
Småkok i 20 min, ha i kapers og oliven og la de koke med de siste 10 min.
Ha i kjøttbollene og dryss over hakket timian
Server med godt brød