Ingredienser

250 gr malt oksekjøtt

250 gr malt svinekjøtt

60 gr loff, bløtlagt i vann, press ut overflødig vann

60 gr løk

2 fedd hvitløk

3 ss bladpersille

1 egg

1 ts paprikapulver

1/2 ts malt muskat eller kanel

salt og pepper

litt hvetemel til panering

olivenolje til steking.

Tomatragu

6 flådde plommetomater

4 fedd hvitløk

3 ss tomatpure

2 sjarlottløk, finhakket

1 dl olivenolje.

15-20 hele gode oliven

2 ss kapers

hakket timian

litt vann

Tilberedning

Ha alle ingredienser til kjøttbollene i en bolle og bland godt. La hvile ca 30 min.

Stek små boller i olivenolje.

Flå tomatene og ta ut innmaten, kutt i staver.

Ha olje i gryten og surr løk og hvitløk. Ha på tomatpuré og tomat.

Småkok i 20 min, ha i kapers og oliven og la de koke med de siste 10 min.

Ha i kjøttbollene og dryss over hakket timian

Server med godt brød