Ingredienser
ca 500g kjøttdeig 1 kartong matfløte 250-300g makaroni (5minutters, så går det kjappere) 1 boks maiskorn 1-2 løk (avhengig av størrelse) 1-2 bokser tomatpure.
Tilberedning
Kok makaroni, kapp løk i små biter, surr løken i panne til den er gylden. Ha over i en kjele. Stek kjøttdeig, ha i kjelen. Ha i makaroni, bland til det blir en passelig blanding av makaroni, kjøttdeig og løk. Ha i 1 boks tomatpure samt matfløte, rør godt rundt til alt er blandet. Ha evt i mer tomatpure hvis du ønsker, smak til med salt og pepper. Ha i mais og kok opp. La det koke i et par minutter til alt er skikkelig gjennomvarmt. Bytt gjerne ut kjøttdeig med kjøttpølser i små biter, så har du en smakfull middag

Om Kjøttdeig-middag

Kjøttdeig er en av de mest fleksible råvarene du kan ha i kjøleskapet ditt. Den kan brukes til utallige retter, fra pasta i mange forskjellige varianter til fylte paprikaer, pai eller til og med pizza. I denne artikkelen vil vi gi deg litt mer informasjon om hvordan du kan forvandle kjøttdeig til en deilig middag.

En av de mest populære kjøttdeigmiddagene er spaghetti bolognese. Dette er en kjøttdeigblanding med tomatsaus, hvitløk og krydder som serveres med spaghetti. Det er en rask rett å lage og kan lett tilpasses ved å tilsette grønnsaker du liker. Hvis du vil ha litt mer smak, kan du ha i litt rødvin i sausen, men dette er helt valgfritt.

En annen kjøttdeigmiddag som er populær i Norge er tacos. Kjøttdeigen krydres med tacokrydder og serveres med bløte tortillas og valgfrie tilbehør som salat, ost, salsa, rømme osv. Dette er en middag som er lett å tilpasse til ulike smakspreferanser og som ofte er et hit blant barn.

Kjøttdeig kan også brukes til å lage en deilig lasagne. Lasagne er en ovnsbakt rett der kjøttdeig blandes med tomatsaus og legges lagvis med pastaplater og en deilig ostesaus. Dette er en litt mer tidkrevende middag å lage, men smaken er verdt innsatsen.

Hjemmelaget pizza er også en fanfavoritt når det kommer til kjøttdeigmiddager. Her kan du velge om du vil ha kjøttdeigen i hele biter, eller om du vil smuldre den over pizzaen. Du kan krydre kjøttdeigen med hvitløk, oregano, chili eller hva enn du har lyst på. Og husk – hjemmelaget pizza slår alltid takeaway!

Kjøttdeig er ikke bare fleksibelt, men også helsetilpasset. Ved å velge en kjøttdeig med lavt fettinnhold, blir retten mindre kaloririk. Og husk, du kan alltids bytte ut kjøttdeig med kyllingkjøttdeig, kalkunkjøttdeig eller vegetarisk kjøttdeig for et lettere eller vegetarisk alternativ. Kjøttdeig-middager er utvilsomt enkelt, men allsidig, og passer godt inn i en travel hverdag.