Ingredienser:
br>500 g karbonadedeig
1 stort egg
1 tykk skive av loff
1 stk gul løk
1 ts salt
1 ts hvit pepper
1/4 ts nyrevet muskatnøtt
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts grillkrydder
1/4 ts chillipulver
3/4 dl matfløte
i stk buljongterning
5 dl vann til koking
Brun saus:
2 ss mel og 2 dl melk blandes godt til jevning av sausen.
Kraft etter kokingen av kjøttkakene.
2 skiver brunost
2 1/2 dl matfløte
salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
br>Smuldre opp loffskiven, uten skorpe, i en liten skål og tilsett 3/4 dl matfløte. Dette skal trekke til det blir en myk «grøt».
Ha karbonadedeigen i en bolle og tilsett egg, krydder og finhakket løk. Når loff -og fløteblandingen har blitt myk tilsettes dette også til deigen og blandes godt inn.
Form boller med en skje og klem dem flate i varm stekepanne med smør.
Når alle kakene er ferdige, legges de tilbake i pannen (evnt i en kjele) og kokes i ca 7-8 min i 5 dl vann tilsatt buljongterning.
Saus:
Ta kjøttkakene ut av kraften, og sil denne for rester.
Kok opp kraften på nytt og la den redusere til ca 2/3.
Spe med litt av melk -og meljevningen (bør bruke sil for å unngå å få med melklumper)
Kok opp, tilsett 2 skiver brunost og fløten. La småkoke under omrøring i 5 min.
Smak til med salt og pepper.
Serveres med kokte poteter og f.eks stuet kål, kokte grønnsaker eller ertestuing.