Ingredienser

Crêpes
3 egg
150 g hvetemel
50 g smør, smeltet, pluss ekstra til steking
2 ½ dl melk

Kjøttsaus:
3 ss olivenolje
1 løk, hakket
1 hvitløksfedd, finhakket
400g karbonadedeig
1 laurbærblad
½ kanelstang
1 ss worchestershiresaus
½ ts tørket mynte
1 ts paprikapulver
1 ¾ dl hvitvin
1 boks hermetiske tomater a 400 g, hakket
1 håndfull persille, hakket

Tomatsaus:
1 hvitløksfedd, skrelt og lett knust
2 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater a 400 g, hakket
4-5 basilikumblader

Béchamelsaus:
60 g smør
40 g hvetemel
5 ½ dl melk, lunken
nyrevet muskatnøtt

50 g revet parmesan

Tilberedning

Lag crêpes: Pisk eggene i en bolle. Rør inn mel og et par syper slt. Tilsett smør under omrøring. Rør inn melken litt om gangen, til det blir en jevn røre. La det stå og svelle i omkring 20 min. Varm litt smør i en 15 cm stekepanne. Tilsett en halv øse røre, og fordel den raskt i et jevnt lag i bunnen av pannen. Stek til undersiden er gyllen, snu med en stekespade og stek på den andre siden. Legg over på en tallerken og stek resten av røren. Du trenger 12 crêpes, og skal ha nok røre til at du kan gjøre noen mislykkede forsøk.

Lag kjøttsausen: Varm olivenolje i en stor kjele. Fres løken gyllen på middels varme. Rør inn hvitløk. Tilsett karbonadedeig, laurbærblad, kanelstang, worcestershiresaus, mynte og paprikappulver. Fres på sterk varme i ca 8 min under hyppig omrøring til kjøttet begynner å bli jevnt brunt. Tilsett vin, og kok i noen få minutter til vinen har fordampet. Tilsett tomater, kok i noen få minutter og tilsett deretter 3 ¾ dl vann. Smak til med salt. Kok opp, skru ned varmen og kok uten lokk på svak varme i ca 45 min. Tilsett persille når det gjenstår 10 min av koketiden.

Lag tomatsausen: Varm hvitløk og olje i en kjele. Tilsett tomatene når hvitløken begynner å dufte. Smak til med salt. Kok opp, skru ned varmen og kok på svak varme i 15 min, eller til tomatene moser seg. Tilsett basilikum og 1 ¼ dl vann mot slutten av koketiden. Mos det til det blir en jevn saus.

Lag béchamelsausen: Smelt smøret i en liten kjele. Pisk inn mel, og kok i noen få minutter under konstant omrøring. Begynn å tilsette den varme melken. Den blir umiddelbart absorbert, så arbeid raskt – pisk med den ene hånden og tilsett melken litt etter litt med den andre. Når sausen er blitt jevn og ikke for tykk tilsettes salt, pepper og revet muskatnøttt. Fortsett å koke i omkring 5 min under konstant omrøring. Det skal bli en svært tykk og jevn saus.

Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 180 grader. Smør en 20×30 cm ildfast form.

Anrett: Dypp 2-3 ss tomatsaus jevnt i bunnen av formen. Fordel 3 ss av kjøttfyllet langs en side av en crêpe og rull den stramt sammen. Gjenta med resten av crêpene. Fordel rullene i to rader på seks oppå tomatsausen i bunnen av formen. Legg bèchamels i klatter på toppen og øs tomatsausen over og mellom rullene slik at du kan se litt bèchamel her og der. Dryss med parmesan på toppen. Stek i ca 40 min, eller til overflaten bobler og begynner å bli gyllen. Avkjøl kort før servering.