Silikon er et hendig materiale som gir mye glede for mange. Ikke minst på kjøkkenet. Man finner det i nesten alt mulig fra oppbevaringsbokser til grytesleiver, spesielt siden det har to svært nyttige egenskaper, det er meget fuktighetsavvisende, og lar seg ikke påvirke av varme.

Når man så fremstiller silikon i sin mest fleksible form, oppstår det en del andre supre bruksområder, eksempelvis får man et silikonlokk man enkelt kan tilpasse nesten hva som helst, og har du den rette størrelsen passer detfint med et silikonlokk til glass, krus og kopper, et annet til litt større ting som tallerkener, gryter og skåler, og de aller største hele fat og store bakeboller.

Spesielt sistnevnte er veldig praktisk, i og med det normalt ikke følger med egne lokk til disse (eller de har generelt dårlig passform). Da har løsningen for de aller fleste vært å bruke husholdningsplast, hvilket også fungerer fint, men i motsetning til et velegnet silikonlokk, kan ikke husholdningsplasten vaskes og brukes om igjen. Ikke tetter den like godt heller, og den kan være vanskelig å forholde seg til dersom man kanskje skal emballere noe man trenger å åpne flere ganger. Et silikonlokk kan man ta av og på så mange ganger man bare vil, og når man er ferdig med det, bare legger man det til vask.

Så neste gang man kun orker et halvt glass melk eller juice til frokost, så setter man bare et silikonlokk rett på glasset og inn i kjøleskapet, og det er like friskt resten av dagen.