Ingredienser

2 ss smør
50 g pancetta eller bacon uten svor, grovhakket
1 liten, finhakket løk
1 finhakket selleristilk
400 g frosne erter
1 ts tomatpuré
2 ts finhakket, frisk flatbladet persille
1 liter hønsekraft
300 g ferske lasagneplater
50 g parmesanskinke,skåret i terninger
salt
nykvernet svart pepper
nyrevet parmesan til servering

Tilberedning

Smelt smøret i en stor kjele og ha i pancetta eller bacon, sammen med løk og selleri. Surr over svak varme under konstant omrøring i 5 minutter.

Tilsett ertene og la de surre i 3-4 minutter. Rør i tomatpuré og persille, tilsett hønsekraften, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Legg på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. I mellomtiden skjærer du lasagneplatene i 2 cm store kvadrater.

Smak på kraften og tilsett eventuelt krydder. Slipp pastaen oppi, rør og kok opp. La det småkoke i 2-3 minutter til pastaen er ferdig, og rør så inn parmaskine.

Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, med parmesan til.