1 stk. lammelår ca. à 3,5 kg
1 bunt frisk blapersille
3 fedd hvitløk
20 stk boretaneløk eller 5 store rødløk i båter
3 stk gulrøtter
8 stk persillerøtter
3 stk fenikkel
1 l hvitvin
Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksfedd, fenikkel topper og persille .
Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. Hell på ca 1 liter vann.
Stek på 62° C i 6 timer(eller 125° C i 2-3 timer). Tilsett grønnsakene når du har 40 min igjen. Når steketermometeret viser 70° C er steken rosa, når det viser 76° C er den gjennomstekt.
La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen.
Server med potetstappe og høsten skogsopp.