Vi slår et slag for det etter hvert så kjente slagordet «Det enkle er ofte det beste». Og Pizza Margherita glir selvsagt rett inn under denne beskrivelsen. Den er enkel å lage og har en smak som har gjort den verdenskjent.

Visste du at Denne pizzaen ble til under dronning Margherita av Savoies sitt besøk i Napoli i 1889? Du kan lese mer om det og andre rare matfakta i denne artikkelen.

Her får du oppskriften på en klassisk hjemmelaget Pizza Margherita med mozzerella ost.

Bunn
1 teskjeer tørrgjær
1,5 dl lunkent vann
200 gram mel av typen tipo 00
1 spiseskjeder extra virgin olivenolje
1/2 teskje salt
1 spiseskje akasiehonning

Fyll/topping
1 spiseskjed extra virgin olivenolje
2 hakkede hvitløksfedd
0,5 dl pizzasaus
1 fersk mozzerella ost raspet.
2 plommetomater i skiver
1 håndfull fersk basilikum
Nykvernet pepper

• Bland vann, gjær, olivenolje, salt og akasiehonning godt og la det stå i 10 minutter. Bland så inn melet. Juster til du får en fast og fin deig.
• La deigen stå og heve lunt i 1-2 timer. Den er klar når den har hevet til ca. dobbel størrelse.
• Kjevle deigen ut på melet bakebord og legg den på bakepapir i en langpanne.
• Fordel pizzasausen ut over bunnen. Strø over osten og ha på resten av fyllet og dryss nykvernet pepper over.
• Stek på 250 grader midt i ovnen i 10-15 minutter. Det er viktig å følge med, da det varierer en del fra ovn til ovn.

Buon appetito!