Ingredienser:
1 boks King Oscar gaffelbiter 2 smurte brødskiver 2 hardkokte egg, skåret i skiver 2 salatblader

Fremgangsmåte:
Legg et salatblad på hver smurte brødskive. Anrett eggskivene jevnt utover salaten. Legg silden på toppen av eggskivene.

Mer om klassiske egg- og gaffelbiter

«Klassiske egg- og gaffelbiter», eller «egg bites» som det også kalles internasjonalt, er en allsidig og smakfull liten rett som har blitt svært populær de siste årene. Det er mange variasjonsmuligheter både når det kommer til selve tilberedningen og hva man kan fylle de små bite-sized delikatessene med.

Rettens opprinnelse kan spores tilbake til det franske kjøkkenet, hvor de er mest kjent som «quiches». Oppskriften på de franske miniquichene inkluderer ofte fløte, men det er også mulig å lage en lettere versjon ved å bruke melk i stedet. Klassiske egg- og gaffelbiter er enklere å lage enn quiche, da de ikke krever noen paiskall. I stedet tilberedes eggene sammen med ulike fyll direkte i små muffinsformer, noe som gir en smakfull og enkel rett.

Når det gjelder fyllet, er det ingen grenser for hva du kan bruke. Alt fra ost, skink, paprika, løk, bacon, til sopp og cherrytomat kan brukes. Rettens allsidighet gjør det også mulig å tilpasse den etter individuelle diettbehov, noe som kan være en stor fordel for de med spesielle kostholdsbehov som for eksempel gluten-, laktose- eller nøtteallergi.

Klassiske egg- og gaffelbiter er et perfekt valg til frokost, brunch, eller til og med som en del av et tapasbord. De kan spises både varme og kalde, og passer perfekt til både hverdags og fest. De små størrelsene gjør det også enkelt å servere til mange mennesker på en gang, og er en perfekt «fingerfood» som kan nytes stående.

Til slutt er det viktig å merke seg at det ikke er nødvendig å være en mesterkokk for å lage klassiske egg- og gaffelbiter. Ved litt prøving og feiling kan alle oppnå perfekte resultater. Og siden de er så rask å lage, er det en perfekt rett å prøve seg på for de som er nybegynnere på kjøkkenet. Enten du vil utvide frokostalternativene, imponere gjestene dine eller bare prøve noe nytt, vil egg- og gaffelbiter gi deg en smakfull og givende matlagingserfaring som du lett kan tilpasse og gjøre til din egen.