Ingredienser

Deig:
1/2 pk Gjær
2 dl melk
4-5 ss flytende margarin
1/2 ts kardemumme
ca 5 1/2 dl Hvetemel
Fyll:
2 ss myk margarin, romtemperert
2 ss sukker
1 ts kanel

Tilberedning

1. smuldre gjæren i en bakebolle, tillsett vann.
2. Tilsett resten av væsken, margarin, sukker og kardemumme.
3. tilsett hvetemel og elt deigen smidig slik at den lett slipper tak i bollen.
4. hev deigen i ca 30 min
5. Elt den ferdighevet deigen litt og trill en ca 20 cm lang pølse.
6. kjevle pølsen til et rektangel på ca 25 x 50 cm.
7. Smør et tynt lag myk margarin utover leiven og strø på en jevnt lag med sukker og kanel.
8. Rull leiven fast sammen til en pølse fra langsiden og legg den med skjøten ned på bakepapiret på en bakeplate.
9. Klipp dypt i krnasen med ca 1 1/2 sm mellom og bøy bladene veklevis ned til høyre og venstre.
10. Dekk med plast og la krnasen heve til dobbel størrelse eller til et lett fingeravtrykk går langsomt tilbake.
11. Dusj eller pensle kranssen med vann like før du steker den. Pensle med melk etter at du har stekt kransen(kan droppes) og avkjøl på rist.